57 de staţii de desecare puse în funcţiune pentru eliminarea efectelor inundaţiilor

MADR precizează că există o preocupare a ANIF pentru identificarea celor mai vulnerabile zone în vederea promovării lucrărilor de întreţinere şi reparaţii la reţeaua existenţa, precum şi de investiţii pentru extinderea acestora în condiţiile unei fundamentări tehnico-economice riguroase.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că, în România, în proprietatea statului şi în administrarea Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), funcţionează amenajări pentru desecare pe un teritoriu care cuprinde 3.085.895 ha, cu o reţea de canale de desecare însumând o lungime de 56.584 km.
Din această suprafaţă, de pe 1.463.926 ha apa se evacuează prin intermediul staţiilor de pompare, iar de pe 1.621.968 ha, apa se evacuează gravitaţional.
La data de 29 iunie 2018, din cele 470 staţii de pompare funcţionale, a fost necesară pornirea unui număr de 57 staţii, în funcţie de condiţiile concrete din fiecare judeţ.
Astfel, în prezent, funcţionează un număr de 30 de staţii de pompare pentru desecare în judeţul Brăila, 5 în Constantă, 7 în Giurgiu, 3 în Braşov, 3 în Dolj, 2 în Ilfov, 3 în Olt, 3 în Teleorman şi o staţie în judeţul Tulcea.
Personalul filialelor teritoriale ale ANIF supraveghează funcţionarea amenajărilor de desecare, intervenind alături de autorităţile locale sub coordonarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Există o preocupare a ANIF pentru identificarea celor mai vulnerabile zone în vederea promovării lucrărilor de întreţinere şi reparaţii la reţeaua existenţa, precum şi de investiţii pentru extinderea acestora în condiţiile unei fundamentări tehnico-economice riguroase.